Jak skutecznie blokować ruch:)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alonzo_
    RS
    • 2009
    • 2460
    • Hyundai

Zamieszczone przez Prekompilator
    Zamieszczone przez Alonzo_
    Ciekawe rzeczy opowiadasz , kolego.
    Być może bywasz niewzruszony gdy ktoś się wpycha Tobie pod samą zwężką na siłę zmuszając do hamowania ...
    A co ma jedno z drugim wspólnego? Tym bardziej że nie spotkałem się z takim zachowaniem gdy komuś kończy się pas.
    Wpychanie się na nie swój pas zdarza się gdy zjeżdżającemu ze swojego pasa pas się wcale nie kończy. I teraz co zrobisz - będziesz konsekwentnie w ramach profilaktyki blokował wszystkich i wszędzie na wszystkich możliwych pasach ruchu?
    Dżizus, kolejny. To po kolei w takim razie Panie znawco.
    Musisz widzę mieć dokładnie słowo w słowo pisane bo inaczej nie potrafisz wyobrazić sobie co autor ma na myśli. Kwestia małego doświadczenia albo słabej wyobraźni skoro, wcale nie tak rzadkiego i egzotycznego na naszych drogach zachowania - tego o czym pisze, "nie doświadczyłeś".
    Nie wciskaj mi tu z uporem maniaka swojej wersji gdy nie o tym mówię.
    Od nowa...skup się.
    Jak "akcja " toczy się kilkaset metrów przed zwężką to jest o wiele spokojniejsza i bezpieczniejsza i jak piszesz nie muszę nikogo wpuszczać jak nie chce.
    Teraz to o czym pisałem.
    Wyobraź sobie teraz (bo nie miałeś takiej okazji doświadczyć jak piszesz), że auta jadą z jakąś prędkością - powiedzmy 20/30/40 km/h, nie ma specjalnego tłoku i niby się wszystko spina w tym suwaku. Dolatujesz do zwężki na swoim "otwartym" pasie i nagle pojawił się kamikadze, który postanowił, że musi Ciebie zdążyć wyprzedzić gdy mu sie pas kończy i wjechać przed ciebie. Żeby to zrobić mając trochę miejsca na swoim kończącym się pasie jeszcze przyśpiesza i leci np 2x tyle co Ty. Zakładamy , ze Ty świnią nie jesteś ( mam wrażenie przeciwnie, że jeżdżącym ideałem) i nie przyśpieszasz mu po złości ale i tak sytuacja doprowadza do tego że jesteście na końcu praktycznie obok siebie ale on wysuwa sie na zejściu przed twoje auto i wiedząc że swoim genialnym manewrem nie da rady wyhamować przed barierą wjeżdża na Twój pas zmuszając Ciebie do ostrego hamowania tudzież odbicia (jak jest gdzie) aby uniknąć kolizji....
    Zarejestrowałeś, potrafisz to sobie zwizualizować? I co ? Nie muszę takiemu ustępować? Nie muszę ale jak się to skończy? Ktoś musi byś w takiej sytuacji mądrzejszy bo dwóch głupców skończy marnie.
    Nie wiem gdzie Ty jeździsz ale takich sytuacji jest wiele, tam gdzie są zwężenia zwłaszcza na dłuższych 2/3 pasmowych odcinkach gdzie auta jak luźniej lecą z dość znacznymi zwłaszcza jak na miasto prędkościami.
    Żyjesz w jakimś idealnym miejscu, czy co? Nie siedzę na dojeżdzaniu do zwężki na zderzaku poprzedzającego auta. Nawet podczas toczenia sie w takim korku do zwężki co jakiś czas trafi się cwel co widząc ze np jadę jednostajnie kilka km/h bo udaje się tak chwile potoczyć i dać odsapnąć sprzęgłu i nodze zwietrzył że np swoją mega zczipowana białą z naklejkami corsą 1,3 objedzie mnie i sie pcha przede mnie byle "urwać" to 1 miejsce do przodu.
    Wyjedź ze swojego osiedla/ gdzieś dalej to zobaczysz o czym piszę.
    I odpuść sobie to pitolenie że nie muszę. MUsze bo na debila nie ma mocnych i jak nie chcę mieć draśniętego auta WILEOKROTNIE NIE MAM WYBORU.
    A co do "szeryfowania" jak to ująłeś - zablokuję coś kilka razy w roku. Wiem, że taka blokada nie jest prawidłowym zachowaniem ale czasami zdarzy mi się. Nie jestem idealny, np przekraczam notorycznie prędkośc bo ...lubie zapierdalać :szeroki_usmiech, ale w suwakach, zwłaszcza jak mi sie nie spieszy mam wysoki poziom tolerancji dla drogowego debilizmu.
    A że często uczynki do nas wracają i skora czasami zablokuje - to i sam wielokrotnie byłem blokowany tak samo sądzę, ktoś kiedyś też nagra takiego Pana Perfekcyjnego jak Ty gdy sie trafi rysa na Twym nieskazitelnym obliczu. Nie musi być od razu podobnie nieskazitelnie idealny kierowca wyposażony w nowoczesną technologię ale zwykły nabity śmietnik
    Jak chcesz dyskutować z tym co pisze zadaj sobie odrobinę trudu aby zrozumieć co mam na myśli. Jak nie - oszczędź sobie i mnie takiego bazgrolenia.

Pogodnego wieczoru.

Komentarz

• adi747
      L&K
      • 2008
      • 1138

Alonzo widzie,że Ciebie też wkurza jak w korku musisz robić skoki do przodu jak kangur bo inaczej ktoś Cie ominie i wbije sie przed Ciebie na odległość lakieru szkoda tylko sprzęgła jak piszesz
      http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
      była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
      2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
      JEST
      megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
      octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
      octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• dato
        L&K
        • 2012
        • 1431

Alonzo. Nie podejrzewałem, że do tego dojdzie, ale za ostatnie wypracowanie... No wiesz... Masz plusika
        Tylko, ehem, wiesz, trzy plusy i wp&&dol, jak mawiali na koloniach

Żart. Ładnie napisane, dobre argumenty. Pozdrawiam.

Komentarz

• Prekompilator
          Rider
          • 2013
          • 420

Zamieszczone przez Alonzo_
          A co ma jedno z drugim wspólnego? Tym bardziej że nie spotkałem się z takim zachowaniem gdy komuś kończy się pas.
          Wpychanie się na nie swój pas zdarza się gdy zjeżdżającemu ze swojego pasa pas się wcale nie kończy. I teraz co zrobisz - będziesz konsekwentnie w ramach profilaktyki blokował wszystkich i wszędzie na wszystkich możliwych pasach ruchu?
          Dżizus, kolejny. To po kolei w takim razie Panie znawco.
          Musisz widzę mieć dokładnie słowo w słowo pisane bo inaczej nie potrafisz wyobrazić sobie co autor ma na myśli. Kwestia małego doświadczenia albo słabej wyobraźni skoro, wcale nie tak rzadkiego i egzotycznego na naszych drogach zachowania - tego o czym pisze, "nie doświadczyłeś".
          Nie wciskaj mi tu z uporem maniaka swojej wersji gdy nie o tym mówię.
          Od nowa...skup się.
          Jak "akcja " toczy się kilkaset metrów przed zwężką to jest o wiele spokojniejsza i bezpieczniejsza i jak piszesz nie muszę nikogo wpuszczać jak nie chce.
          Teraz to o czym pisałem.
          Wyobraź sobie teraz (bo nie miałeś takiej okazji doświadczyć jak piszesz), że auta jadą z jakąś prędkością - powiedzmy 20/30/40 km/h, nie ma specjalnego tłoku i niby się wszystko spina w tym suwaku. Dolatujesz do zwężki na swoim "otwartym" pasie i nagle pojawił się kamikadze, który postanowił, że musi Ciebie zdążyć wyprzedzić gdy mu sie pas kończy i wjechać przed ciebie. Żeby to zrobić mając trochę miejsca na swoim kończącym się pasie jeszcze przyśpiesza i leci np 2x tyle co Ty. Zakładamy , ze Ty świnią nie jesteś ( mam wrażenie przeciwnie, że jeżdżącym ideałem) i nie przyśpieszasz mu po złości ale i tak sytuacja doprowadza do tego że jesteście na końcu praktycznie obok siebie ale on wysuwa sie na zejściu przed twoje auto i wiedząc że swoim genialnym manewrem nie da rady wyhamować przed barierą wjeżdża na Twój pas zmuszając Ciebie do ostrego hamowania tudzież odbicia (jak jest gdzie) aby uniknąć kolizji....
          Zarejestrowałeś, potrafisz to sobie zwizualizować?
          A już myślałem po twoim pompatycznym wstępie, że faktycznie czegoś nie zrozumiałem, tymczasem jesteś kolejnym "gieniuszem", który zakłada że to on jest nierozumiany przez czytający go plebs.
          Więc teraz ty się skup.
          Jak sobie wobec zagrożenia wciskania się przez tych którym kończy się pas, radzisz w sytuacji, gdy ktoś się wciska przed ciebie z pasa który (teraz pełna koncentracja) się nie kończy? A takich sytuacji jest wiele. Blokujesz wszystkie pasy na raz?

Jeżeli to tłumaczenie ci nie pomaga, mam w zanadrzu prostsze:
          Każdy ma prawo jechać legalnie po wyznaczonym pasie ruchu, niezależnie od tego czy pas ten się kończy czy nie.
          Nie masz prawa blokować pasa ruchu - jest to zachowanie sq..wysyńskie i tak powinno być traktowane. Policja standardowo za coś takiego nagradza rachunkiem za 250 PLN.

A jak masz jakieś obawy co do wciskania się tych z kończącego się pasa - sam na niego wjedź, dojedź do końca i zmień pas tak, jakbyś tego oczekiwał od innych.
          Oto film poglądowy:
          [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e7Hqm_v_dAE[/youtube]

Komentarz

• dato
            L&K
            • 2012
            • 1431

I dokładnie tak jak Prekompilator pokazał to powinno wyglądać. A nie korek na 5km, nerwy i stres.

Komentarz

• navigator
              Rider
              • 2009
              • 583
              • Volkswagen

Zamieszczone przez dato
              I dokładnie tak jak Prekompilator pokazał to powinno wyglądać. A nie korek na 5km, nerwy i stres.
              .... az się prosi o znak z zalecaną zasadą ruchu, bo pewnikiem chętnych było więcej, jeno odwagi brakło to i obrazek jak z hali czerniakowskiej.......stoi stado baranów i się pasie.... :szeroki_usmiech
              >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• Prekompilator
                Rider
                • 2013
                • 420

Zamieszczone przez navigator
                obrazek jak z hali czerniakowskiej
                Nie wiem czy to przypadek, ale wiadukt na filmie prowadzi właśnie na ul. Czerniakowską.

Komentarz

• navigator
                  Rider
                  • 2009
                  • 583
                  • Volkswagen

Zamieszczone przez navigator
                  obrazek jak z hali czerniakowskiej
                  Nie wiem czy to przypadek, ale wiadukt na filmie prowadzi właśnie na ul. Czerniakowską.
                  ..jop, na ale lokalesi o tym wiedzą.....czyli jakie niespełna 2 mln osób.... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Ta.. ale na takiej zwezce najczesciej jak 10 przejedzie w ten sposob, to wywleka sie staznik teksasu i zaczyna blokowac lewy pas :roll:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• navigator
                      Rider
                      • 2009
                      • 583
                      • Volkswagen

Zamieszczone przez Maicroft
                      Ta.. ale na takiej zwezce najczesciej jak 10 przejedzie w ten sposob, to wywleka sie staznik teksasu i zaczyna blokowac lewy pas :roll:
                      ...no to przynajmniej już będzie 10 wygranych..... , a może nastepna razą hamulcowy zainspirowany zdarzeniem minionym sam się zdobędzie na śmiałość i dojedzie do końca zwężki......cóż przemiany mentalne są najtrudniejsze, więc trochę musi potrwac zanim dotrze że wygranych może byc jeszcze więcej...by nie powiedzieć wszyscy :szeroki_usmiech

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9943
                        • Ford

Do Lublina wjezdzałem jakiś czas temu...
                        Kierowcy lubelscy stali na lewym pasie, a ja ominąłem kilkudziesięciu prawym i wbiłem się do miasta nie stojąc na światłach... Po co oni stali na tym lewym pasie, skoro jechali prosto? Stać w korku lubią?
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Prekompilator
                          Rider
                          • 2013
                          • 420

Zamieszczone przez Agamek12
                          Po co oni stali na tym lewym pasie, skoro jechali prosto? Stać w korku lubią?
                          Toż już od przedszkola wiadomo, że lewy pas jest szybszy :P

Komentarz

• dato
                            L&K
                            • 2012
                            • 1431

Bo Lublin jest specyficzny :lol:

Komentarz

• zepter00
                              RS
                              • 2008
                              • 2304

Nie wiem czy tylko Lublin (ale fakt, że na wschodzie jest jakby trochę gorzej)... to jest wynik zbiorowej mentalności, że tylko cieniasy jadą prawym pasem a poza tym lewy jest "najszybciejszy", nie powoduje bezpłodności i nie jest przyczyną powstawania plam na słońcu, tak jak robi to jazda prawym. Na nasze szczęście czasem można dzięki temu przebić się do przodu, bo mentalność ta ma sporą rzeszę wiernych wyznawców.

Prekompilator: To było mocne... Pewnie się śmiałeś do końca dnia z tego, ewentualnie chodziłeś smętny... zadumany nad inteligencją narodu.
                              Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• JanuszSz
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 2835
                                • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez Agamek12
                                Do Lublina wjezdzałem jakiś czas temu...
                                Kierowcy lubelscy stali na lewym pasie, a ja ominąłem kilkudziesięciu prawym i wbiłem się do miasta nie stojąc na światłach... Po co oni stali na tym lewym pasie, skoro jechali prosto? Stać w korku lubią?
                                Widać,że nie znasz miasta.Wjeżdżając do Lublina od strony Wawy masz wybór.W lewo obwodnicą tranzyt do Chełma, Zamościa,Włodawy,zachodnie dzielnice miasta,oraz przemysłowa część miasta.Ponadto prosto jest ograniczenie tonażu,więc który większy musi jechać w lewo.
                                Prosto natomiast masz wjazd praktycznie do centrum i do, nazwę to mieszkaniowych dzielnic miasta.
                                Tak,że nikt dla przyjemności nie stoi na lewym pasie ,tylko z konieczności.
                                Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• hubert78
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1576

Zamieszczone przez zepter00
                                  to jest wynik zbiorowej mentalności, że tylko cieniasy jadą prawym pasem
                                  Jestem cieniasem ops:

Komentarz

• Agamek12
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2006
                                    • 9943
                                    • Ford

JanuszSz, no ale czemu Ci z lewego pasa jechali prosto i tuż przed zwężką robili mi miejsce, żebym mógł sobie wtedy wjechać na lewy?

PS: fakt, nie znam Lublina i... nie poznam :?
                                    Adam... Używam:
                                    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                                    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• zepter00
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 2304

Zamieszczone przez hubert78
                                      Zamieszczone przez zepter00
                                      to jest wynik zbiorowej mentalności, że tylko cieniasy jadą prawym pasem
                                      Jestem cieniasem ops:
                                      Nie przejmuj się ... ja czasem też :wink:
                                      Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]

"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx

Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401

Komentarz

• Alonzo_
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 2460
                                        • Hyundai

A już myślałem po twoim pompatycznym wstępie, że faktycznie czegoś nie zrozumiałem, tymczasem jesteś kolejnym "gieniuszem", który zakłada że to on jest nierozumiany przez czytający go plebs.
                                        Więc teraz ty się skup.
                                        Jak sobie wobec zagrożenia wciskania się przez tych którym kończy się pas, radzisz w sytuacji, gdy ktoś się wciska przed ciebie z pasa który (teraz pełna koncentracja) się nie kończy? A takich sytuacji jest wiele. Blokujesz wszystkie pasy na raz?
                                        Tak, staję w poprzek, rozkładam kocyk, kanapki i mam wyjebane.....
                                        :food

PS i czekam na Policjantów :szeroki_usmiech

Kurde instruktor sie znalazł....
                                        Jak już sobie jeden drugiemu tak wnikliwie tłumaczymy to od siebie: NIDGY nie blokowałem pasa który był wolny - z reguły nim jadę.
                                        A co do tego kiedy zdarzyło mi sie przyblokować innych to wtedy gdy przykładowo obydwa pasy są zapchane , blisko zwężki i jakoś dziwnie się robi że mój od dłuższego czasu np stoi a sąsiedni (np kończący sie) cały czas jedzie...mija mnie jeden, drugi, piaty, dziesiąty (bo sie wpychają, przede mną jest wujek co wpuszcza ) ...i w pewnym momencie zastanawiam sie o co kaman.
                                        Nie chce mi sie rozdrabniać z Tobą bo chcesz mi coś udowodnić a guzik wiesz w jakich sytuacjach i ile razy zdarzyło mi sie to do czego sie przyznałem. Także żyj spokojnie i odpuść sobie. Jak zauważyłeś pisze uczciwie, że nie jestem ideałem mimo, że mam wiele kkm nawiniętych ciężarówkami, osobówkami, motocyklami i żadnego w tym czasie wypadku ani stłuczki w wyniku której uszkodziłbym inny pojazd/osoby (zdarzyło mi sie szkodzić swój lub siebie), jedżąc we wszystkich praktycznie warunkach. Moje poglądy są moimi własnymi, wydaje mi się że potrafię i zrozumieć motocyklistę, kierowce osobówki i ciężarówki.
                                        Także jeśli sądzisz że potrafiłbym np zablokować Tobie drogę w połowie tego łańcuszka który mijasz na filmie to jesteś w błędzie.
                                        Wiesz co, nie chce mi sie już pisać bo nie czuje się tak winnym aby sie (zwłaszcza Tobie) tłumaczyć za te kilka razy/rok co mi sie zdarzy.

A co Twojego pytania: wpuszczam i tych co im się pas nie kończy i tych co się kończy. Mam jedynie alergię na sk....nów. Na zwykłych ludzi nie. Sam nie raz zwłaszcza w obcym terenie zdarzy się przysnąć ze zmianą pasa i liczę na żvczliwych...dlaczego nie mam być taki wobec innych , zwłaszcza "obcych" na "moim podwórku.
                                        Koniec z mojej strony.

Pozdro

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

Prekompilator daj już spokój, widzę że część jest niereformowalna

Komentarz

• elpolacco
                                            L&K
                                            • 2010
                                            • 1372
                                            • Volkswagen
                                            • CYVB 1.2 TSI 110 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                                            Z motocyklistami, to ostatnio zaczynaja mnie denerwowac. Stoi x aut, a wiec nie ma problemu ze czujniki indukcyjne nie zauwaza jednoslada i bedzie stal na czerwonym, ale on nie bedzie stac tylko opor i leci, nawet sie nie zatrzyma. W ciagu jednego dnia na jednym skrzyzowaniu takich trzech spotkalem. Co sie dzieje
                                            Osobiście nie mam motoru, ale za to ma wielu znajomych jeżących na motorach i powtórzę Ci to co mi kiedyś powiedzieli: "Jak Ci zazdrość to kup sobie motor i też będziesz tak jeździł, a nie blokuj innych". Prawda jest taka, że jak się przeciśnie do przodu to w żaden sposób Ci nie utrudni jazdy i z reguły jak widzę w lusterku to suwam się im robiąc miejsce do przejazdu. Za nim ja ruszę z pod świateł to on jest już w połowie do następnych :P Nie cierpię jednak gości na skuterach, motocyklach o pojemności mniejszej niż 250cm3 gdyż nie dość, że ciśnie się do przodu, to później utrudnia ruszenie z pod świateł to na dodatek musisz go omijać po klika razy. Takim nie ustępuję.

[ Dodano: Nie 30 Cze, 13 15:21 ]
                                            A jak masz jakieś obawy co do wciskania się tych z kończącego się pasa - sam na niego wjedź, dojedź do końca i zmień pas tak, jakbyś tego oczekiwał od innych.
                                            Oto film poglądowy:
                                            Niechby tylko jakiś TIR podjechał w ten sposób do końca lewym pasem i ciekaw jestem ilu by powiedziało, że to nie cwaniactwo i ilu by go wpuściło :diabelski_usmiech

Na szczęście ma więcej okazji jeździć jeździć po trasie osobówką, czy też ciężarówką i powiem szczerze, że na szczęście przynajmniej nie muszę użerać się z takimi ludźmi w mieście Weźmy sobie przykład remontowanej drogi w Łodzi. Jadę ciężarówką na prawym pasie, dojeżdżam do świateł z zielonym światłem i nie jadę dalej bo nie chcę wjechać na skrzyżowanie i zablokować go jak się zmieni na czerwone i inny uczestnicy będą chcieli przejechać z prawej i lewej. Czekam aż się coś ruszy, że móc przejechać za światła. W tym samym czasie z lewego co chwila wjeżdża mi po kilka osobówek bo za 300m. kończy się lewy pas za światłami. Powiedźcie mi teraz jak mam przejechać przez skrzyżowanie, żeby nie utrudnić innym ruchu jak inni mi go utrudniają?

Obecnie co raz mniej jeżdżę po PL ciężarówką, ostatnio bardziej wokoło komina i jestem z tego powodu bardzo zadowolony. W moim przypadku miałem dwa duże plusy które pozwalały mi i pozwalają mieć to wszystko w 4 literach. Pierwszy powód to, że mam płatne na godzinę, a nie od km, a drugi to, że tacho mnie nie trzyma i praktycznie zawsze zostaje mi czasu. Współczuję jednak innym którzy nie mają takiego komfortu.
                                            VW Golf Sportsvan 1.2 TSI 110KM

Komentarz

• adi747
                                              L&K
                                              • 2008
                                              • 1138

nie jesteś w stanie przejechać normalnie ciężarówką przez takie skrzyżowanie
                                              wyjścia są 3 albo musisz wjechać i jak zmienia sie swiatła blokować skrzyzowanie albo pozostaje Ci czekać i czekać aż do usranej (.......) albo liczyć , że ktoś z osobówek załapie że utrudnia tobie ruch ale na to bym nie liczył bo ja czasem stoje osobówką przed skrzyzowaniem i nie jestem w stanie ruszyć bo z lewego mi sie wpierdal..ą na mój pas i mają w dupie że blokują skrzyżowanie a tym samym mnie też ale spytaj któregoś jak jeżdzi to powie JA JESTEM BARDZO DOBRYM KIEROWCĄ a mnie na taki tekst chce sie śmiać bo skoro ktoś sam sie chwali jaki to nie jest zajebi..y to dupa z niego jest i tyle a w naszym kraju z 80proc facetów tak mówi i jakieś 100proc kobiet
                                              http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
                                              była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
                                              2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
                                              JEST
                                              megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
                                              octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
                                              octavia 2 2.0TDI BKD

Komentarz

• westwi78
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2940

Zamieszczone przez elpolacco
                                                Niechby tylko jakiś TIR podjechał w ten sposób do końca lewym pasem i ciekaw jestem ilu by powiedziało, że to nie cwaniactwo i ilu by go wpuściło :diabelski_usmiech
                                                np. ja.

Komentarz

• Mickul
                                                  RS
                                                  • 2010
                                                  • 2847

Zamieszczone przez westwi78
                                                  Zamieszczone przez elpolacco
                                                  np. ja.
                                                  i ja też.

Komentarz

• Prekompilator
                                                    Rider
                                                    • 2013
                                                    • 420

@Alonzo
                                                    Nie oczekuję żebyś mi cokolwiek tłumaczył o różnych "sytuacjach", bo te tłumaczenia się - za przeproszeniem - do dupy nadają - i to niezależnie od sytuacji. Przeczytaj jeszcze raz moje prostsze wyjaśnienie, tym bardziej że sam przyznałeś że masz alergię na sq...syństwo. Nie sprawiasz wrazenia kogoś kto ma problemy z akceptacją samego siebie, więc pozostaje ci jedynie uspójnić swój światopogląd.
                                                    A co do "instruktora" - trafiłeś z tym jak facet o wzroście 1.40 z określaniem innych mianem "kurdupli".
                                                    Przemyśl swoje alergiczne postępowanie zanim trafisz na kogoś, kto potraktuje ciebie razem z twoją godną pożałowania filozofią tak, jak na to zasługujesz.

Komentarz

Pracuję...